Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op vragen die ik vaak krijg in mijn acupunctuurpraktijk. Als je vraag er niet tussen staat, neem dan gerust contact met mij op. Want ik beantwoord graag je vraag. Het maakt mij dan ook niet uit waar je mee zit, er bestaan geen vreemde of rare klachten.

Wat zijn de resultaten van acupunctuur?
Bijna al mijn cliënten ervaren direct een verbetering van hun algehele welzijn en energieniveau. Een erg groot deel van mijn cliënten laat tijdens mijn behandelingen sterke vooruitgang zien. De afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de resultaten van acupunctuur op verschillende klachten, waaruit is gebleken dat het een aantoonbaar positief effect heeft voor 80% van de mensen die acupunctuurbehandelingen ondergaan:

  • Bij 45% van de cliënten is de klacht geheel verholpen
  • Bij 35% van de cliënten is een de klacht sterk afgenomen
  • de overige patiënten ervaren goede verbetering en komen periodiek terug voor behandeling

Hoe maak ik bij jou een afspraak?
Bij mij kun je eenvoudig een afspraak maken. Door mij bijvoorbeeld te bellen of door mijn contactformulier in te vullen.

Heb ik een verwijsbrief nodig van mijn huisarts?
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gewoon zonder verwijzing bij mij terecht.

Waar dien ik rekening mee te houden als ik voor behandeling kom?
Zorg ervoor dat je in ieder geval gegeten hebt. Acupunctuur op een compleet lege maag kan ik dan ook niet aanraden. Ga op tijd van huis en kom ontspannen aan. Probeer verder in ieder geval een ruim zittende broek te dragen of een rok. Hou er rekening mee dat je je eventueel moet ontkleden tot je ondergoed.

Hoe weet ik of ik bij een goede acupuncturist ben?
Belangrijk is dat een acupuncturist aangesloten is bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen stelt aan al zijn leden, zoals de NVA en de Zhong.

Worden mijn behandelingen vergoed?
Als je aanvullend verzekerd bent dan worden de behandelingen van een acupuncturist meestal vergoed. Lees meer over mijn tarief.

Doen de naalden zeer?
Acupunctuur is niet volledig pijnloos, maar dat is logisch want je gaat met een naald door de huid. Echter zal je er bijna niets van merken buiten een heel klein prikje. Sommige naalden zal je zelfs helemaal niet voelen.

Hoe oud moet ik zijn om een acupunctuurbehandeling te kunnen krijgen?
Met acupunctuur kunnen mensen van alle leeftijden worden behandeld. In overleg behandel ik kinderen vanaf een jaar of 12. Er zijn wel acupuncturisten die zich gespecialiseerd hebben in kinderen. Ik heb ervoor gekozen om mij te richten of jongvolwassenen en volwassenen.

Maak bij mij een afspraak
Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!