Acupuncturist Harderwijk – Mariska Putters

Ik ben Mariska Putters en ik ben Cum Laude afgestudeerd aan de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland (TCMA) als acupuncturist en daarna ben ik mijn eigen praktijk gestart. Als kind was ik al geïnteresseerd in het menselijk lichaam, de werking en alle mysteries die het met zich meebrengt. Mijn hobby is de paardensport en via deze wereld ben ik in aanraking gekomen met de Oosterse geneeskunde en acupunctuur. Bij de eerste behandelingen van mijn sportpaarden (2006) dacht ik als nuchtere Hollandse meid: “ach baat het niet dan schaadt het ook niet!”

Tot mijn eigen verbazing hadden die kleine naaldjes enorm veel effect!! Mijn paarden gingen met sprongen vooruit en zaten zoveel beter in hun vel. Ik was overtuigd dat het “iets” deed, maar wat maakte mij eigenlijk niet zoveel uit. Het werkte en dat was prima!

Toen ik zelf met rugklachten kampte na een val, heb ik mijzelf ook laten behandelen en waren de pijnklachten voor 85% minder na 2 kleine naaldjes. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want hoe was het mogelijk! Hier wilde ik meer van weten. Ik heb een boek over de Chinese geneeskunde gekocht en nog datzelfde jaar (2013) heb ik mij ingeschreven bij de TCMA. Tijdens het eerste college was het thuiskomen, de uitleg waarom problemen ontstaan als er geen balans is gaf mij een nieuwe kijk op gezond zijn en blijven.

Ik word beschreven als bevlogen, betrokken, meevoelend, enthousiast en to-the-point. Ik hou je een spiegel voor en geef tips over hoe je de nieuw verkregen balans kan behouden. Dit kan op het gebied van voeding of beweging zijn, maar ook op emotioneel of persoonlijke niveau. Wat je vraag of klacht ook is, neem contact met mij op.