Mijn werkwijze

Ik werk volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde waar acupunctuur het bekendste onderdeel van is. Bij acupunctuur worden dunne, steriele wegwerpnaalden gebruikt op verschillende acupunctuurpunten. Hier voel je niets of nauwelijks iets van. Door de naalden op deze punten te plaatsen kan de balans van je lichaam zich gaan herstellen en gaat jouw energie weer stromen.

Hoe ziet mijn behandeling eruit?
De eerste afspraak bestaat uit een kennismaking, intakegesprek en behandeling. Tijdens het gesprek stel ik heel veel vragen over je klachten en wat er precies allemaal speelt, maar ook wil ik weten hoe jouw lichaam functioneert en zal ik vragen stellen over bijvoorbeeld je spijsvertering, slaappatroon en luchtwegen. Daarnaast bekijk ik je tong en voel ik je polsen. Eventueel onderzoek ik ook nog je buik, dit heet een Hara diagnose. Met al deze informatie kan ik de oorzaak van je klachten achterhalen.

De behandeling
Als je nog geen ervaring hebt met acupunctuur dan wil ik je alvast vertellen dat je niet bang hoeft te zijn voor de behandeling. Misschien stelt het je gerust dat bijna al mijn cliënten, die bij Acupunctuur Harderwijk voor het eerst een behandeling hebben ondergaan, allemaal aangeven dat het erg mee valt.

De behandeling zal bestaan uit het plaatsen van ongeveer 4 tot 16 naalden, die afhankelijk van de klacht gemiddeld 20 minuten zullen blijven zitten. Sommige mensen ervaren bepaalde sensaties, zoals prikkelingen of een dof gevoel. Voor iedereen is de ervaring anders, maar de meeste mensen voelen zich meteen meer ontspannen.

Tijdens de behandelingen vertel ik altijd wat ik aan het doen ben en als je graag meer wilt weten dan leg ik uit wat de bedoeling is van de geplaatste naalden.

Tijdens de vervolgbehandelingen zal ik eerst altijd vragen hoe het is gegaan en zal ik weer je pols voelen en tong bekijken. Daarna volgen weer de naalden. Mensen vragen vaak hoeveel behandelingen er nodig zijn, hier kan ik geen duidelijk antwoord op geven omdat dat ligt aan veel verschillende dingen zoals de duur van de klacht, de oorzaak en het herstellend vermogen van jouw lichaam. Ik spreek dan ook altijd af om tijdens het vijfde consult te overleggen of doorgaan met behandelen zin heeft.

Warme benadering bij Acupunctuur Harderwijk
Naast mijn persoonlijke en warme benadering heb ik kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan in mijn praktijk Acupunctuur Harderwijk. Daarom ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en de KAB. Ik wil je graag een goede acupunctuurbehandeling geven. Daarom is het voor mij van belang dat jij je op je gemak voelt tijdens de behandeling.

Mijn behandelingen worden vergoed
Als je aanvullend verzekerd bent dan worden de behandelingen mogelijk vergoed. Lees meer over mijn tarief.

Maak bij mij een afspraak

Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder!