Over Roy

Ik ben als acupuncturist sinds 2009 aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Dit is de grootste beroepsverening voor acupuncturisten in Nederland.

De NVA komt op voor de belangen van de acupuncturisten en wil graag het profiel van de acupuncturist scherper in beeld krijgen op het ‘netvlies’ van de Nederlandse gezondheidszorg. Acupunctuur dient een plaats te krijgen in de basis hiervan. Er wordt vooral gelobbyd bij de politiek en druk onderhandeld met verzekeraars om het belang van de acupunctuur binnen de gezondheidszorg te benadrukken. Dit met steeds meer succes. Ook vanwege de steeds meer wetenschappelijk bewezen werking van de acupunctuur door voornamelijk onderzoek in het buitenland. Landen als Duitsland, Engeland, Verenigde Staten, Canada en China lopen hierin voorop. Nederlands onderzoek op dit gebied loopt helaas behoorlijk achter.

Acupunctuur in mijn praktijk wordt kwalitatief steeds verbetert. Dit door het volgen van nascholing, die gegeven worden door vooral internationale docenten uit onder andere China, Engeland, Frankrijk, Belgiƫ, Verenigde Staten, Canada maar natuurlijk ook Nederland.

Als acupuncturist specialiseer ik mij vooral op de mentaal-emotionele zijde van het ontstaan van klachten. Deze mentale en/of emotionele aspecten zijn niet alleen op zichzelf staand maar spelen ook een belangrijke rol in het ontstaan van lichamelijke klachten. Zo wordt de mens drie-dimensionaal ofwel holistisch benaderd en behandeld.

Wat je vraag of klacht ook is, neem contact met mij op.